Saturday, October 11, 2008

Kredibilti Najib sebagai PM dipersoal oleh rakyat

Bakal PM baru Malaysia dikecam dengan pelbagai isu-isu yang membolehkan kredibiliti pemimpin terjejas ini kerana Afham dapat melalui email yang menyatakan hasrat penulis ini yang tidak mahu Najib sebagai PM baru Malaysia. Mengapa orang tidak suka kepada Najib. Afham mula tertanya-tanya apa masalah yang Najib lakukan dan penulis ini mengecam untuk menyerang pemimpin ini.

“Najib Tun Razak Perdana Menteri Ke 6?

* Rasuah hampir satu billion dalam urusan pembelian peralatan pertahanan.
* Tuduh isteri pertama Tengku Puteri Zainah gila babi untuk kahwin dengan isteri orang.
* Membeli isteri orang untuk dikahwini.
* Punyai isteri yang tamak, boros dan queen control umpama Imelda Marcos.
* Misteri pembunuhan Altantuya. Teruskan Membaca Artikel ini.

Blog Anti Najib.
http://antinajib.blogspot.com

TERKINI!!! Peluang Hebat untuk anda

http://resipirm.wyxcess.com?ref=apeq

Maklumat rahsia dan panduan hebat untuk semua. Segera ketahui bagaimana setiap orang sebenarnya mampu menjana pendapatan sendiri dengan mudah.
Jadilah orang terawal mendapatkan resipi hebat ini dan berpotensi jana pendapatan tanpa MODAL.
Lawati : http://resipirm.wyxcess.com?ref=apeq



Thursday, October 9, 2008

Musibah Bukan Makna Kita Dizalimi?

Antara adab ketika ditimpa musibah ialah

· Percaya bahawa Allah Taala tidak sesekali akan menzalimi diri
anda. Jika manusia mahu menerima musibah itu umpama suatu teguran,
dia tidak akan cepat melatah seraya berputus asa. Bahkan dia sanggup
menerimanya umpama satu cambukan yang membangkitkan semangat bagi
memperbaiki diri.

· Meyakini musibah itu menyimpan rahmat besar di sebaliknya.

· Segala sesuatu akibat daripada perbuatan tangan yang zalim.

Apakah dosa kita sehingga harus menerima musibah ini? Soalan
sebegini bukan bermaksud tidak reda dengan ketentuan Allah SWT,
tetapi lebih kepada sikap mencari keaiban diri dan mahu bermuhasabah
untuk lebih mempertingkatkan iman dan amal salih.

Sudah pasti setiap sesuatu menyimpan hikmah di sebaliknya. Terpulang
kepada diri sendiri bertanya, apakah menerima musibah sebagai suatu
peringatan daripada Allah SWT atau langsung membutakan mata dan hati
atas kesilapan yang pernah dilakukan?

Lidah boleh menafikan sekeras-kerasnya, tetapi hati dapat berasa di
manakah salah silapnya. Hanya orang yang kuat imannya yang mampu
menjawab setiap hikmah di sebalik setiap musibah. Tiada manusia yang
lepas dari ujian hatta Nabi dan Rasul.

Bahkan Nabi dan Rasul menerima ujian yang jauh lebih berat dan tidak
mampu dipikul oleh manusia biasa. Bukan bermakna ujian itu
merendahkan iman seseorang, bahkan ia akan melonjakkannya ke tempat
yang paling tinggi.

Berbahagialah orang yang diuji jika mereka reda dan sedikitpun tidak
berubah hati kepada Allah Taala. Kita perlu membuktikan kepada Allah
SWT bahawa diri ini tidak pernah berubah di dalam mencintai-Nya,
biar senang ataupun susah.

Wednesday, October 8, 2008

Seribu Kebaikkan Setiap Hari

Daripada Sa'ad bin Abu Waqqash r.a., katanya: "Kami berada di sisi
Rasulullah s.a.w., lalu beliau bersabda: "Adakah seseorang di antara
kamu tidak kuasa mencari seribu kebaikan dalam setiap harinya?"
Kemudian ada seorang dari golongan yang duduk-duduk di waktu itu
bertanya pada beliau s.a.w.: "Bagaimanakah caranya mencari seribu
kebaikan itu?" Beliau s.a.w. menjawab: "Hendaknya orang (yang ingin
mendapat seribu kebaikan dalam sehari itu) tadi membaca tasbih seratus
kali, maka untuknya dicatatlah sebanyak seribu kebaikan atau
dihapuskanlah dari dirinya seribu kesalahan."

(Riwayat Muslim)

Ketika Sujud



Daripada Abu Hurairah r.a., katanya Rasulullah s.a.w bersabda,
"Sedekat-dekat seorang hamba dengan tuhannya adalah ketika sujud, maka
perbanyakkan doa."

(Riwayat Muslim)

Tuesday, October 7, 2008

Kawan serumahku kemalangan

Pada 5 haribulan oktober 2008 malam , kawan serumahku Mohamad Nursyazwan telah mengalami kemalangan di jalan ke asrama KPTM Alor Star yang terletak di Taman Cencaru(Taman Ikan) berhadapan kedai Pak Ad.

Beliau telah mengalami kemalangan bersama teman hidupnya Wanie(bukan nama sebenar). Beliau telah mengalami patah pada bahagian femur yang kini sudah di operate pada tengahari td. Temannya cuma sakit - sakit biasa.

Beliau sekarang sudah dalam keadaan stabil. Sesiapa yang hendak melawat bolehlah melawat di Wad Kenanga 3A di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star, Kedah.


video

Kisah menyayat hati di hari2 terakhir Ramadhan

Adela mlm ke 28 puase 2 karim n family pergi jalan2 kat bandar maharani...
kononnye nk g wetex..
tetibe kat tgh2 bandar2 ternampak la seorangg pakcik naik motor kapcai..
dengan berpakaian kain pelikat lalalala dan songkok ala P Ramlee ,alaaaa macam nak pergi terawikh la konon..
Bapak karim nie pun dengang selambenye yaya ckp..
"apela pakcik ni wat,merayap malam2 kat bandar"
karim tanpa prejudis pun nak cakapla yang xbaik abah cakap camtu .pakcik tu baru balik masjid kot..
tapi tanpa sempat aku mnghabiskan ayat aku tu...
dengan tetibenye pakcik tu menuju kearah seorang mamat cina yang duduk kat tengah2 jalan lalu ngn selambe badaknye amik kertas kat tangan cina tu..
ceh!!hampeh btol...rupenye die pergi beli keputusan nombor ekor!!!
xguna btol pakcik nih..
Karim bengang btoll..
nk je karim jerit kat pakcik tu suruh die tanggalkan songkok tu je..wat malu..
ntah2 die tipu bini die kate pg terawikh padahaaalll......
issshhh Astaghfirullah...

Monday, October 6, 2008

Salam Hai Raya


Salamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin diucapkan kepada Tuan - Tuan dan Puan - Puan yang menyantap blog nie. Blog ini bertujuan untuk menumpukan pada peminat - peminat liga Inggeris dan Liga super Malaysia terutama pasukan Man U dan Perak. Pada Peminat setia kita boleh rancak pasukan kita untuk membangunkan lagi mutu bolasepak.